"Az életet a változásokban tapasztaljuk meg." Richard H.Thaler

SZILVI KINEZ

2300 Ráckeve Peregi Dunasor 30/C.

06-70-451-92-26
Facebook:Nyugalomliget

szilvikinez81@gmail.com

Fűben fában orvosság

2014.04.05 23:00

"A betegség éppúgy nem képes megmaradni a megfelelő növény jelenlétében, mint ahogyan a sötétség sem marad meg a teremben, melynek ablakát szélesre tárják."

"Fűben fában orvosság."-mondja a népmondás.A Bach esszenciákat Dr. Edward Bach, angol sebészorvos találta meg az 1930-as években. 

Amikor 31 éves korában daganatot operáltak ki a lépéből, és orvosai 3 hónapot jósoltak neki,felhagyott addigi életével, és a homeopátia felé fordult. Az itt szerzett tapasztalatait hasznosította virágjai felkutatásánál és csoportosításánál is.Tovább gondolva Hanemann gondolatát, miszerint hasonló a hasonlót gyógyítja, az ő filozófiája szerint a gyógyulás módja nem a hibák legyőzése, hanem a velük ellentétes erő kifejtése. Pl.ha valakiben sok a düh,harag,irigység, abban az emberben a feltétel nélküli szeretet kell erősíteni.Ha a két véglet közötti egyensúly helyreáll, a páciens haragja megszűnik,amitől értelem szerűen jobban fogja magát érezni.     A Bach virágesszenciák rezgészintünket megemelve, lelkünket újra egyensúlyba hozva gyógyítanak. Segítségükkel gyógyszermentes gyógyulás érhető el.

Akár hiszünk bennük,akár nem gyógyítóerejük hatással van ránk.                                                                                                                       Egyszer egy nagyon kedves ismerősöm látogatott meg, akinek az én dolgaimról nagyjából annyi a véleménye, hogy-"Jól van Szilvikém csináld csak,addig sem unatkozol." Kérdeztem hogy van a család, mire ő azt felelte, hogy a felesége rosszul van, nem tud aludni, mert ő igencsak horkol mostanság. Gyorsan kerestünk neki néhány esszenciát, melyet szintén hitetlenkedve fogadott, majd megígérve,hogy használni fogja, elment.Két nap múlva felhívott, hogy ő nem tudja megmagyarázni, de működik. Még horkol ugyan, de a felesége már tud aludni tőle. Amikor 3 hét múlva megkérdeztem kell-e még neki csepp, mosolyogva közölte, hogy már nem horkol.